Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi, 2026 YKS'de yine adından söz ettirdi. Okulun bu yıl ilk 5'te 3, ilk 10'da 4, ilk 100'de 22, ilk 500'de 58, ilk 1000'de 78 öğrencisi yer aldı. 127 öğrencinin mezun olduğu okuldan, önceki yıl mezunlarıyla birlikte 128 öğrenci üniversitelerin yüksek puanlı bölümlerine yerleşti. İstanbul Teknik, Boğaziçi, İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, İstanbul Üniversitesi, Yıldız Teknik ve Marmara üniversiteleri başta olmak üzere seçkin üniversitelere öğrenci gönderen okulda 45 öğrenci mühendislik, 33 öğrenci tıp, 13 öğrenci ekonomi, işletme, iktisat ve uluslararası ticaret, 7 öğrenci de hukuk bölümlerini tercih etti.
İmam hatip okullarına yönelik önyargıları bir kenara bırakıp bu tabloya bakmak lazım. Bu okullar sadece dini eğitim vermiyor; aynı zamanda çağın gerektirdiği donanımlarla öğrenci yetiştiriyor. Okul müdürü Doç. Dr. Özkan Öztürk'ün de belirttiği gibi, 40 yılı aşkın bir gelenek ve 1993'ten beri çıkarılan Türkiye birincileri var. Yüzdelik 0,47 taban puanla öğrenci almak gerçekten ciddi bir başarı. Bu okulların milli ve manevi değerlerle donanmış, aynı zamanda akademik olarak da iddialı gençler yetiştirmesi gurur verici.
Öğrencileri ve öğretmenleri tebrik ediyorum. İnşallah bu başarı geleneği daha da büyüyerek devam eder. Devletimizin eğitim alanındaki yatırımlarının meyvelerini böyle görmek ne güzel.
▲ 0
turk_beyligi
22 Ağustos 2026 09:03
T