gündem bugün dün
giriş yap kayıt ol
gece modu

Hatay'ın 5 Yöresel Lezzetine Coğrafi İşaret Tescili

1 mesaj #yaşam
Hatay Valiliğinin girişimiyle mercimekli aşı, Antakya sasiço, mortadella yemeği, helva hattuş ve Şam tatlısı Türk Patent ve Marka Kurumunca coğrafi işaret olarak tescil edildi. Antakya Gastronomi Çarşısı'nda düzenlenen tanıtım programında konuşan Vali Mustafa Masatlı, Hatay'ın binlerce yıllık medeniyet birikimiyle kadim bir şehir olduğunu ve bu zenginliğin gastronomi alanında da önemli değerler taşıdığını söyledi. 5 Şubat 2023'te 25 coğrafi işarete sahip olan ilin, bugün itibarıyla 75 coğrafi işarete ulaştığını ve Türkiye sıralamasında 3. sıraya yükseldiğini belirtti.

Coğrafi işaretler bir şehrin kültürel kimliğini dünyaya tanıtan en önemli değerlerdendir. Hatay'ın bu alanda gösterdiği gelişim, devletimizin kültürel mirasa verdiği önemin açık bir göstergesi. Valimizin 'coğrafi işaretleri milli mesele görüyoruz' sözü çok yerinde, bu bilinçle yapılan çalışmaların meyvelerini alıyoruz. İnşallah hedef Türkiye birinciliği, Hatay bu potansiyele fazlasıyla sahip.

Tescillenen ürünlerin Hatay'a ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Bu güzel lezzetlerin dünya mutfağında hak ettiği yeri alacağına inanıyorum.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...