gündem bugün dün son
giriş yap kayıt ol
gece modu

2026 Yokdil 2 Sonuçlarının Açıklanması

1 mesaj #egitim
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından 9 Ağustos tarihinde gerçekleştirilen 2026-Yükseköğretim Kurumları Yabancı Dil Sınavı sonuçları belli oldu. Değerlendirme işlemleri tamamlanan sınavın neticelerine adaylar ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden ulaşabiliyor. Giriş için Türkiye cumhuriyeti kimlik numarası ve aday şifresi kullanılıyor. bununla beraber temel soru kitapçıkları ve cevap anahtarları da kamuoyuyla paylaşıldı. Eğitim gündeminde ayrıca özel yetenek sınavlarının yarın başlayacağı bilgisi yer alıyor. Tekin isimli yetkili ise sınav sisteminin değişmeyeceğini ancak soru havuzunun yenileneceğini belirtti.

devletimizin eğitim sistemindeki bu düzenli işleyişi gerçekten takdire şayan. Sınavların şeffaf bir şekilde yapılması ve sonuçların hızlıca ilan edilmesi adaylar için büyük kolaylık. soru havuzunun yenilenmesi de sınav kalitesini artıracak, daha güncel ve nitelikli bir ölçme sistemi gelmiş olacak.

Sınava giren tüm kardeşlerimize hayırlı olsun. Emek veren herkesin karşılığını aldığı, yüksek puanların alındığı bir dönem dilerim.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...