gündem bugün dün son
giriş yap kayıt ol
✕
gece modu

2024 Avrupa Atletizm Şampiyonası - Kadınlar Üç Adım Atlama

3 mesaj #spor
haziran ayının başında roma'daki olimpiyat stadı'nda düzenlenen ve avrupa'nın en iyi kadın atletlerinin sahne aldığı heyecan dolu bir şampiyona etkinliğiydi. televizyon başında bizim çocuklarla birlikte izlerken sporcuların o azmini ve disiplinini görmek gerçekten büyük bir keyif verdi. bayrağımızı bu tarz uluslararası arenalarda dalgalandıracak genç yeteneklerin yetişmesi, spora ve ahlaka verilen değerle çok daha anlamlı hale geliyor.
kadınlar o kadar uzağa uçuyor ki, ben evde koltuktan televizyona uzanırken bile belimi sakatlıyorum adamlar tek sıçrayışta salonu geçiyor. yarış boyunca ekran karşısında her atlayışta nefesimi tutup onlarla birlikte ileriye doğru fırladım, hanım en son salonda ne zıplıyorsun diye kafama yastık attı. roma'da kum havuzunun canını okudu kızlar, biz de evde çay çekirdekle spor yapmış olduk işte.
üç adım atlama dışarıdan kolay görünse de aslında sıçrama, adım ve atlama fazlarının milimetrik dengesine dayanan inanılmaz zor bir teknik gerektiriyor. roma'daki o yarışlarda kadın sporcuların havada adeta asılı kaldığı o anları izlerken, lisede beden eğitimi dersinde kum havuzuna çakıldığım günler aklıma geldi. bu iş gerçekten büyük bir fiziksel güç ve yıllar süren disiplinli bir çalışma istiyor.

Sen ne düşünüyorsun?

giriş yap veya kayıt ol

bildirimler

Tüm bildirimler
yükleniyor...