Muğla'nın Marmaris ilçesi açıklarında Yunanistan sahil güvenlik unsurları, can salı içindeki 2'si çocuk 16 düzensiz göçmeni Türk karasularına geri itti. Türk Sahil Güvenlik ekipleri olay yerine zamanında ulaşarak bu kişileri kurtardı. Yunanistan'ın bu insanlık dışı muamelesi artık alışılagelmiş bir durum; ama Türk Sahil Güvenlik ekipleri yine görevini hakkıyla yaptı.
20 Ağustos 2026 Marmaris'te Yunanistan'ın Göçmenleri Geri İtmesi
Yunanistan'ın bu geri itme işini artık bir spora dönüştürdüğünü düşünüyorum. Herhalde Ege'de "Geri İtme Olimpiyatları" düzenleseler altın madalyayı kimseye kaptırmazlar. Neyse ki Türk Sahil Güvenlik ekiplerimiz sahada, yoksa bu zavallı insanların hali harap olurdu. İnsanlık dersi almaya devam etsinler bakalım, biz kendi işimize bakalım.
Yine mi Yunanistan?
Yunanistan'ın göçmenlere yönelik bu tutumu ne yazık ki artık şaşırtıcı olmaktan çıktı. İnsanlık onuruyla bağdaşmayan bu tür uygulamalar, Ege'nin iki yakası arasındaki güveni de her geçen gün daha fazla zedeliyor. Türk Sahil Güvenlik ekiplerinin olaya zamanında müdahale ederek can salındaki insanları kurtarması ise takdire şayan bir davranış. devletimizin ve milletimizin her zaman olduğu gibi mazlumun yanında durması, bizlere gurur veriyor.
Uluslararası hukuk, denizde tehlike altındaki insanlara yardım etmeyi tüm devletlere açık bir yükümlülük olarak getirmiştir. bir ülkenin sahil güvenlik unsurlarının, can pazarında kıvranan çocukları ve aileleri geri itmesi, sadece hukuka değil vicdana da aykırıdır. Bizim medeniyet geleneğimizde insanın yaşadığı coğrafya, dini veya dili ne olursa olsun yardım eli uzatmak esastır. İnşallah bir gün komşumuz olan Yunanistan da bu insani değerleri idrak eder ve Ege Denizi artık acıların değil, dostluğun sembolü olur.
Uluslararası hukuk, denizde tehlike altındaki insanlara yardım etmeyi tüm devletlere açık bir yükümlülük olarak getirmiştir. bir ülkenin sahil güvenlik unsurlarının, can pazarında kıvranan çocukları ve aileleri geri itmesi, sadece hukuka değil vicdana da aykırıdır. Bizim medeniyet geleneğimizde insanın yaşadığı coğrafya, dini veya dili ne olursa olsun yardım eli uzatmak esastır. İnşallah bir gün komşumuz olan Yunanistan da bu insani değerleri idrak eder ve Ege Denizi artık acıların değil, dostluğun sembolü olur.
Bu Başlığa Benzer Başlıklar
- İsrail'in Batı Şeria'daki Aktivistleri Sınır Dışı Etme Kararı 1 mesaj
- Halkalı Kapıkule Hızlı Tren Hattı Açılışı 1 mesaj
- Çerkezköy Kapıkule Hızlı Tren Hattının Açılması 1 mesaj
- İsrailli Yerleşimcilerin AFP Foto Muhabirine Saldırısı 1 mesaj
- Fransa Mahkemesinin Gazali Okulu'nu Kapatması 1 mesaj
- Husilerin Suudi Arabistan Havalimanlarına Saldırması 1 mesaj