Adalet Bakanı Akın Gürlek, Ankara'da fuhuş, insan ticareti ve göçmen kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yürütülen iki ayrı soruşturmayla ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Etimesgut'ta günübirlik evlerin fuhuş amacıyla kullanıldığı tespit edilen soruşturmada 50 ayrı eylem belirlendi. 29 kadın mağdur, 47 bilgi sahibi ve 21 şüpheli tespit edildi. Operasyonda 18 şüpheli yakalandı, bunlardan 6'sı tutuklandı, 4'ü hakkında adli kontrol kararı verildi. Çankaya'da ise 5 eğlence mekanına yönelik soruşturmada insan ticareti, göçmen kaçakçılığı ve fuhşa teşvik suçları kapsamında 28 şüpheli hakkında işlem başlatıldı. Bu operasyonda 26 şüpheli yakalanırken, 15 yabancı uyruklu kadın ve yasal kalış hakkı bulunmayan 3 kişi tespit edildi. Böylece toplamda 44 şüpheli yakalanmış oldu.
Bu haber beni hem üzdü hem de devletimizin bu konudaki kararlılığını görmekten dolayı içimi rahatlattı. Kadınların çaresizliğini istismar ederek haksız kazanç sağlayan bu yapılar, toplumun en ağır yaralarından birini oluşturuyor. Adalet Bakanlığı'nın ve emniyet güçlerinin bu operasyonlarla gösterdiği kararlılık takdire şayan. Bu tür suç şebekelerinin üzerine gidilmesi, suç gelirlerine el konulması caydırıcılık açısından çok önemli. Umarım soruşturmalar derinleştirilir ve bu kirli düzenin arkasındaki tüm isimler adalete hesap verir.
Mağdur kadınlara ve ailelerine sabır diliyorum. Devletimizin bu mücadelesi kararlılıkla sürmeli, bu tür yapıların başkentimizde barınmasına asla izin verilmemeli. Emniyet güçlerimize ve savcılıklarımıza kolaylıklar diliyorum.
▲ 0
turk_sancagi
22 Ağustos 2026 07:59
T